Detail
Four Kingdom Street

The building aims to be more than just a place of work, but a place of interaction where one wants to be – to socialise, to have fun, to exercise and to relax. In addition to outdoor terraces on all of ce oors, Four Kingdom Street has a large communal roof garden with a bar, seating area and sports court where people from the building can come together to unwind. A generous, glazed accommodation stair encourages movement between floors with views over Little Venice and beyond.

Naturally lit WC cores, on-floor showers and high quality communal changing and drying facilities provide for a healthy lifestyle. A spacious reception opens directly onto Kingdom Square and includes meeting rooms, touchdown spaces and a coffee area.

The architecture takes cues from the building’s location on the site of a former railway goods yard with hints of engineering and transportation history found in the honest expression of structural details and mechanical components at a variety of scales both in the facade and interior.

The building has a unitised curtain wall, shaded on its southern elevation with deep, angled sun shades supported by red-oxide painted struts.

The structural steel frame is exposed throughout, services components are revealed and integrated, rougher industrial materials, less often associated with commercial offices, are utilised: all contributing to reveal a personality – an office building with a bit of an edge to it.

Allies and Morrison
Allies and Morrison
Allies and Morrison is an architecture, urbanism and planning practice based in London. It operates from its own studios in Southwark Street, the RIBA London Building of the Year 2004. Allies and Morrison has completed projects throughout the UK and is currently undertaking work in Germany, Holland, India, Qatar and the Lebanon. The work of the practice ranges from architecture, interior design and conservation on the one hand to planning, consultation and research on the other. When appropriate, particularly on larger projects, the different sides of the practice combine their expertise and experience and work together. The practice has won 39 RIBA Awards and has twice been shortlisted for the Stirling Prize, for the Royal Festival Hall in 2008 and New Court Rothschild Bank with OMA in 2012. More than 200 people contribute to the success of the practice with a broad range of skills and experience. Over 40 different nationalities are represented. The majority are qualified architects, working with urban designers, furniture, product and interior designers, as well as technical specialists. In-house modelmakers, graphic designers and architectural visualisation teams also play essential roles in the development and communication of designs.
Four Kingdom Street

Four Kingdom Street

Each elevation features vertical and horizontal aluminium fins of many shapes and sizes which lend a massive and majestic aspect to Four Kingdom Street.

Project Specs

  • Location: London
  • Completed: 2017
  •  
  • Contractor: Wates Group
  •  
  • Photographer: Ståle Eriksen
  •  
SEE ON STREETVIEW

Technology

Four Kingdom Street

Sistemi utilizzati

Glazed unitised system with top hung, side hung and sliding opening vents

Opaque unitised system with stone panels,columns and beams

Opaque unitised system with anodised aluminium sheet and anodised aluminium fins
 

Designed by

Allies and Morrison Architects

Live Project

Four Kingdom Street is the first of two office buildings to be completed that Allies and Morrison has designed for British Land at their canal-side Paddington Central development next to Paddington railway station.

The building provides over 12,800 sqm of commercial office space over nine flexible floorplates above a generous reception area and retail spaces. Tucked into a compact yet highly visible site adjacent to The Westway, Four Kingdom Street makes the most of its surroundings. Its stepped northern elevation respects the angled Westway edge while its deeply shaded southern elevation opens out onto Kingdom Square, helping to frame this new public space. An abstract, glazed triangular form projects outwards on its western side enclosing a series of stacked meeting pods that take in dramatic vistas over west London.

I cookie ci aiutano a fornire i nostri servizi. Utilizzando tali servizi, accetti l'utilizzo dei cookie da parte nostra. Info